Arkivet, Thorvaldsens Museum

 
No. 6826 af 10246
Afsender Dato Modtager
Marie Lehmann [+]

Afsendersted

Rom

11.1.1836 [+]

Dateringsbegrundelse

Dateringen fremgår af dagbogen.

Marie Lehmann [+]

Modtagersted

Rom

Resumé

Marie Puggaard beretter om en udflugt til Vigne Barberini i selskab med malerne Friedrich Thøming og Fritz Petzholdt. Samme aften holdt familien Puggaard selskab med bl.a. også Joseph Anton Koch og Thorvaldsen som gæster. Festen blev så lystig og larmende, at portnerkonen truede med politiet.

Mandagen den 11te

[...] I Gaar Eftermiddags gik vi med Tømming og Pezholdt hen i Vigne Barberini, hvor der er uhyre yndigt [...] i denne Vigne er der mange smukke Træer, og Brønde til at male. Om Aftenen var Selskabet meget større end sædvanlig, gamle Kock var her. [...] vi havde et lystigt Bord inde i den anden Stue, som vare meget morsommere end det store. Blunck, Pezholdt, Jette og jeg var ved det, og alle de andre saagar den meere og meere elskværdige Thorw som gaaer og dandser med mig og spiller Tambourin for os, vi dandsede af alle Kræfter efter den Sang vi selv lavede, Saltarella, og vare saa muntre, som vi ikke længe har været uagtet Konen sendte Bud op at Politiet skulde komme.

Generel kommentar

Uddraget af Marie Puggaards romerske dagbøger 1835-1836 er her citeret efter Marianne Saabye, op. cit. Kun de dele, der vedrører Thorvaldsen, er medtaget.

Arkivplacering
Privateje.
Thiele
Ikke omtalt hos Thiele.
Andre referencer

Emneord
Kunstnermiljøet i Rom · Selskabsliv i Italien
Personer
Ditlev Blunck · Sophie Henriette Hage · Joseph Anton Koch · Fritz Petzholdt · Bertel Thorvaldsen · Friedrich Thøming
Sidst opdateret 22.10.2018 Print