Arkivet, Thorvaldsens Museum

 
No. 9515 af 10246
Afsender Dato Modtager
Bolette Puggaard [+]

Afsendersted

København

Afsenderinfo

Rester af forsegling.

25.3.1844 [+]

Dateringsbegrundelse

Dateringen fremgår af dokumentet.

Gottlieb Bindesbøll [+]

Modtagersted

København

Modtagerinfo

Udskrift: Hr. G: Bindesbøll.

Resumé

Bolette Puggaard inviterer Bindesbøll til middag og takker ham for hans besøg på aftenen for Thorvaldsens død. Louise Hage kommer i det samme ind og fortæller, at hun så Thorvaldsen dø i Det Kongelige Teater.

Den 23 Martz.

Kjære Bindesbøll! Det vilde være mig meget kjært om De om De kunde og vilde komme til Middag – jeg haaber De kan, thi, at De har Villien kan jeg ikke tvivle om, da De kom i Aftes, hvilket jeg paaskjønner mere end jeg i disse faa Linier vil fortælle Dem –
Aandelig Slægtskab er dejligt, der behøves ikke ingen Ord. – Jeg afbrydes af Louise Hage der iaftes var i Theatret og saae Thorvaldsen døe – hvilken Død! hans skjønne Engle hentede ham til en bedre Verden! – Her kommer Ingen til Middag Kl. 3 1/2 eller 4 dersom De bedre kan til den Tid –

Deres hengivne

Bolette Puggaard.

Generel kommentar

Billedet af englene, der hentede Thorvaldsen til en bedre verden, kom til at passe på Bolette Puggaard egen død godt tre et halvt år senere, se mere herom i hendes biografi.

Arkivplacering
Håndskriftafdelingen, Det Kongelige Bibliotek, Add 297,2o, IIIb.
Thiele
Ikke omtalt hos Thiele.
Andre referencer

  • Delvis citeret i Kirsten Nørregaard Pedersen: Pompejanske rumudsmykninger i 1800-tallets Danmark, [Humlebæk] 2011, bd. I, p. 148.

Emneord
Kunstnermiljøet i København · Thorvaldsen og teatret · Thorvaldsens død
Personer
Bertel Thorvaldsen
Sidst opdateret 18.10.2018 Print