Arkivet, Thorvaldsens Museum

 
No. 5115 af 10246
Afsender Dato Modtager
Redaktørerne ved Kjøbenhavnsposten [+]

Afsendersted

København

10.3.1830 [+]

Dateringsbegrundelse

Dateringen fremgår af dokumentet.

Omnes
Resumé

Thorvaldsen er i München, hvor han blandt andet er blevet fejret af 160 tyske kunstnere ved en hjertelig og munter fest. Ludwig 1. har bestilt en rytterstatue hos Thorvaldsen af Maximilian 1., der skal opstilles på Wittelsbacherplatz.

Se original

Thorvaldsen.

Thorvaldsen er nu i München, og nyder i dette Tydsklands Athen al den Hylding, som skyldes hans verdensberømte Navn og Fortjenester. Et Antal af 160 derværende Kunstnere gav ham d. 19de Febr. en Fest i den saakaldte Paradiishauge, som var særdeles smagfuldt arrangeret og oplivedes af den meest tvangfrie og hjertelige Glæde og Munterhed. I Salen, hvis Plafond af Kunstnerne var smykket med allegoriske Malerier og Arabesker, indtog han Hæderspladsen imellem Ridder Cornelius og Nestoren iblandt Bayerns Kunstnere, Professor Eberhart. − D. 17de Febr. var han indbuden til et Hofbal. − Hs. Majestæt Kongen af Bayern har overdraget Thorvaldsen det Hverv at forfærdige en colossal Statue til Hest af Maximilian den 1ste, der skal udføres i Erts og er bestemt at opstilles paa Wittelsbacher-Pladsen i München.

Generel kommentar

Denne tekst udkom i Kjøbenhavns-Posten d. 10.3.1830, 4. årgang, no. 59.

Arkivplacering
Thorvaldsens Museums Småtryk-Samling 1830, Kjøbenhavns-Posten 10.3.
Thiele
Ikke omtalt hos Thiele.
Emneord
Monumenter, historiske personer og begivenheder · Rejsen Rom-München tur/retur, januar-marts 1830 · Rytterstatuen af Maximilian 1. · Selskabsliv, andre steder · Thorvaldsens ophold i München 1830
Personer
Peter von Cornelius · Konrad Eberhard · Ludwig 1. · Bertel Thorvaldsen
Værker
Sidst opdateret 13.06.2020 Print