Arkivet, Thorvaldsens Museum

 
No. 7493 af 10246
Afsender Dato Modtager
Andreas Ludvig Koop [+]

Afsendersted

Rom

3.5.1838 [+]

Dateringsbegrundelse

Dateringen fremgår af kvitteringen.

Bertel Thorvaldsen [+]

Modtagersted

Rom

Modtagerinfo

Ingen udskrift.

Resumé

Koop kvitterer for at have modtaget betaling for kopier efter to malerier, hhv. August Riedels maleri En badende pige, B151, og Horace Vernets maleri Portræt af Thorvaldsen i færd med at modellere Vernet-busten, B95.

Se original

Af Hr. Etasraad Thorvadssen har jeg modtaget i Betaling 50 Scudi, for tvende Malerier, nemlig en Copie af Etatsraaden Portrait efter Horats Vernet. Det andet en Copie af Ridels nøgne Qvindelige Figur. For hvilke Halvtresindstyve Scudi jeg herved ærbødigst Quiterer

Andreas Koop.

Rom d 3 Maii 1838

Generel kommentar

Kvitteringen dokumenterer Thorvaldsens køb af to kopier udført efter malerier i Thorvaldsens malerisamling. Ingen af disse kopier er i dag at finde på museet, hvorimod de to originaler stadig kan ses: August Riedels maleri En badende pige, B151, og Horace Vernets maleri Portræt af Thorvaldsen i færd med at modellere Vernet-busten, B95.

Koops kopi af Horace Vernets maleri blev solgt ved auktionen på Thorvaldsens Museum, 4.10.1849, kat. nr. 129. Kopien efter Riedels maleri kendes ikke fra andre dokumenter end det nærværende.

Arkivplacering
gmI, nr. 38
Thiele
Ikke omtalt hos Thiele.
Andre referencer

Emneord
Indkøb af malerier · Thorvaldsen som kunstsamler · Thorvaldsens malerisamling · Thorvaldsens malerisamling, kopier og replikker
Personer
August Riedel · Horace Vernet
Værker
Sidst opdateret 15.06.2017 Print