No. 59 af 10318
Afsender Dato Modtager
H.A. Schmidt [+]

Afsendersted

Valletta

29.10.1796 [+]

Dateringsbegrundelse

Dateringen fremgår af Schmidt, op. cit., hvorfra teksten stammer.

H.A. Schmidt [+]

Modtagersted

Valletta

Resumé

Thorvaldsen er på en rotur rundt i Vallettas havn, mens fregatten Thetis ligger i karantæne.

Se original

[…]

Om Middagen toeg jeg med nogle af Officierene og Præsten Pavels, samt Thorvaldsen, der er reyst med Os som Passageer, og forlader Os her, for at reyse til Rom som Konstner i Billedhugger Arbeid, med Chef Chluppen for at besee Havnen, vi havde da som sædvanligt Lootsen med Os, og roede ind i den Mellemste Havn, som jeg lignede ved Nyehavn, men denne er meget bredere og længere.

[…]

Generel kommentar

Denne tekst er et uddrag af Schmidts dagbog, op. cit., over rejsen med fregatten Thetis i 1796. Der citeres kun den del, der omhandler Thorvaldsen.
Teksten beskriver en tur rundt i Vallettas havn på Malta, som fregatten ankom til 24.10.1796. Malteserne havde beordret skibets besætning i karantæne i 40 dage af frygt for pestsmitte. For at fordrive ventetiden tog nogle af besætningsmedlemmerne inklusive Thorvaldsen altså en rotur rundt i havneområdet 29.10.1796.Thorvaldsen udførte under sit ophold på Malta en tegning fra Vallettas havn af fortet St. Angelo, muligvis på denne tur?

Thorvaldsen: Fort Sankt Angelo, Valletta, blyant, udsnit
Fort St. Angelo, Valletta, udsnit af C818r

Arkivplacering
Thorvaldsens Museums fysiske arkiv
Thiele
Ikke omtalt hos Thiele.
Andre referencer

  • Skibssekretær H.A. Schmidt: Journal holden paa Reysen til Algier m.fl. Stæder med Fregatten Thetis, Thorvaldsens Museums fysiske arkiv, p. 56-57.
Emneord
Rejsen til Italien 1796-1797 · Thetis
Personer
Peder Pavels · Bertel Thorvaldsen
Sidst opdateret 21.09.2020 Print