Arkivet, Thorvaldsens Museum

 
No. 7593 af 10246
Afsender Dato Modtager
NN Antagelig efter september 1838 [+]

Dateringsbegrundelse

Dateringen fremgår ikke af dokumentet, men det må antages, at hvis 12-skillingsnoten har tilhørt Thorvaldsen, så er den først kommet i hans eje efter hans hjemkomst til Danmark i 1838.

Bertel Thorvaldsen [+]

Modtagersted

København

Modtagerinfo

Ingen udskrift.

Resumé

Kommentarerne til dette dokument er under udarbejdelse.

Se original

No. 29183

12 Skill.

Udstædt for tolv Skilling, paa Grund af Forordningen af 6 Junii 1809.
–––––––
Not.
Zedele[?]

Hvo, som eftergiør eller forfalsker denne Seddel, straffes paa Ære, Liv og Gods.

Generel kommentar

Dette er en 12-skillingsnote, som antagelig har været i Thorvaldsens eje, selvom det ikke vides med sikkerhed. De fortrykte dele af dokumentet er markeret med gråt.

Noten opbevares i en tegnebog, N248, som har tilhørt Thorvaldsen. I tegnebogen opbevares også en opskrift på Eau de Cologne; en kuvert, der rummer et stykke sammenfoldet papir med “Thorvaldsens Haar” og et visitkort med Thorvaldsens signatur; samt endnu et stykke sammenfoldet papir med mere af billedhuggerens hår.


Thorvaldsens tegnebog

Pungen er vedlagt en mærkeseddel med påskriften “Laant til Chicagoudstillingen jan. 93. Denne Brevtaske har tilhørt Thorvaldsen efter hvem Fader fik den. J. Thiele”. Desuden er til tegnebogen bundet et visitkort med teksten “Jules Thiele Conseiller au tribunal criminal. Copenhagen.” Der må således uden tvivl være tale om en tegnebog, som Just Mathias Thiele har erhvervet efter Thorvaldsen, og som derefter er gået i arv til hans søn Jules Thiele.

Arkivplacering
N248,2
Værker
Sidst opdateret 26.01.2012 Print