Spring navigation over

Arkivet, Thorvaldsens Museum

Tilbage til N

NN

NN bruges i Arkivet til at betegne endnu uidentificerede personer. Det drejer sig først og fremmest om personer, hvor hverken Arkivet eller andre tilgængelige kilder umiddelbart gør det muligt at identificere vedkommende. Det kan dog også være fx koncipister, hvis håndskrift ikke kan sammenknyttes med en sikker personidentifikation.
Der er således flere forskellige kategorier af uidentificerede personer, der alle linkes til denne NN-biografi. Når hidtil ukendte personer identificeres, får de naturligvis deres egen personbiografi og løftes dermed ud af gruppen af personer tilknyttet denne biografi.

NN kommer af det latinske nomen nescio, dvs. jeg kender ikke navnet, af ‘nomen’, dvs. navn, og ‘nescire’, dvs. ikke at kende.
NN betegner ofte ikke en uidentificeret person, men snarere personer, der bevidst ønsker at være anonyme. I Arkivets kontekst bruges betegnelsen derimod altid som udtryk for, at oplysningerne, der kan knyttes til en person er så sparsomme, at det ikke er muligt at identificere vedkommende.

Se desuden Arkivets biografi Omnes, der bruges om store grupper af personer.

Sidst opdateret 09.01.2018

NN

Uidentificeret ?
Fra Thorvaldsen47 dok.
Til Thorvaldsen827 dok.
I alt874 dok.

Koncipist for Thorvaldsen141 dok.
Til og fra andre409 dok.