No. 7650 af 10318
Afsender Dato Modtager
NN [+]

Afsendersted

København

Antagelig efter september 1838 [+]

Dateringsbegrundelse

Dateringen fremgår ikke af dokumentet, men det må antages, at hvis opskriften har haft tilknytning til Thorvaldsen, så er den først kommet i berøring med ham efter hans hjemkomst til Danmark i 1838.

Bertel Thorvaldsen [+]

Modtagersted

København

Resumé

Kommentarerne til denne opskrift er under udarbejdelse.

Se original

R:

Essense Bergamotte
Cedrat
Citron
ro[s]marin
nevoli
Spir. vini rectifi
– 3 gramm
– 2 –
– 1 –
– ½ –
gtt 12.
– ½pot.

[tegn for unse] à d’eau de fleurs d’orange double

Eau de Cologne
à la Pharmacie de l’Hôpital de Fréderic a Copenhagen

Generel kommentar

Dette er en opskrift på Eau de Cologne fremstillet på apoteket for Frederiks Hospital i København. Det må antages, at opskriften har tilknytning til Thorvaldsen, selvom det ikke vides med sikkerhed.

Opskriften opbevares i en tegnebog, N248, som har tilhørt Thorvaldsen. I tegnebogen opbevares også en Tolv-skillingsnote; en kuvert, der rummer et stykke sammenfoldet papir med “Thorvaldsens Haar” og et visitkort med Thorvaldsens signatur; samt endnu et stykke sammenfoldet papir med mere af billedhuggerens hår.


Thorvaldsens tegnebog

Pungen er vedlagt en mærkeseddel med påskriften “Laant til Chicagoudstillingen jan. 93. Denne Brevtaske har tilhørt Thorvaldsen efter hvem Fader fik den. J. Thiele”. Desuden er til tegnebogen bundet et visitkort med teksten “Jules Thiele Conseiller au tribunal criminal. Copenhagen.” Der må således uden tvivl være tale om en tegnebog, som Just Mathias Thiele har erhvervet efter Thorvaldsen, og som derefter er gået i arv til hans søn Jules Thiele.

Arkivplacering
N248,1
Værker
Sidst opdateret 26.01.2012 Print