Arkivet, Thorvaldsens Museum

 
No. 7779 af 10246
Afsender Dato Modtager
Rasmus Cornelius Hjorteberg [+]

Afsendersted

København

19.11.1838 [+]

Dateringsbegrundelse

Dateringen fremgår af dokumentet.

Bertel Thorvaldsen [+]

Modtagersted

København

Modtagerinfo

Ingen udskrift.

Resumé

Kommentarerne til dette dokument er under udarbejdelse.

Se original

Heri et Egeblad, plukket i Frederiksberg Have i 1838, til Danmarks største Konstner Høivelbaarne Herr Conferentsraad og Professor Thorvaldsen, Directeur ved det Kongelige Academie for de Skjønne Konster i Kjøbenhavn og Directeur ved Academiet St. Lucca i Rom, Commandeur af Dannebrogen og Dannebrogsmand samt Ridder af flere Ordner.


[på et andet ark i samme mappe en attestation med C.F. Wilckens’ hånd:]

Thorvaldsens Museum 7de November
1872.

S.T. Herr Klasselotterikollektør Hjorteberg hersteds
Ifølge Deres Anmodning undlader jeg ikke herved at bevidne, at det Egeblad med det udprikkede Dag og Aarmærke for Thorvaldsens Fødselsdag, som De i sin Tid forærede den afdøde Kunstner, af denne blev modtaget og opbevaret med megen Glæde og senere efter Thorvaldsens Død af mig atter er tilbageleveret til Dem.

Ærbødigst
C Wilkens
Kustode.

Generel kommentar

Dette dokument er en mappe, hvori der ses et tørret egeblad, der er gennemstukket, så der fremkommer et mønster med teksten: “A T. / 19 Novbr / 1838.” Over initialerne svæver en krone, og det hele er omgivet af en krans af egeløv – omhyggeligt udstukket i egebladet. Se en højopløselig gengivelse af bladet ved at trykke på Se Original f.o.t.v.
Bladet er ifølge det medfølgende tekstark givet til Thorvaldsen på hans fødselsdag i 1838, kort efter hans hjemkomst til Danmark 17.9.1838.
Som det fremgår fik giveren sin gave tilbage i 1872 længe efter Thorvaldsens død. Egebladet blev senere givet til Thorvaldsens Museum i 1939.

Arkivplacering
N228
Emneord
Gaver til Thorvaldsen, andet · Thorvaldsens fødselsdag 19.11.
Personer
C.F. Wilckens
Værker
Sidst opdateret 24.01.2012 Print