The Thorvaldsens Museum Archives

 
No. 347 of 10246
Sender Date Recipient
Arnold Wallick [+]

Sender’s Location

Sandsynligvis Rom

Antagelig april-juni 1804 [+]

Dating based on

Teatermaler Arnold Wallick opholdt sig i Rom 1803-1806. Det er jf. brevets indhold sandsynligt, at det er skrevet april-juni 1804, hvor Thorvaldsen var på rejse med den danske grev Moltke og dennes familie, som Thorvaldsen i brevet bedes hilse. Thorvaldsen fulgte Moltke både til Napoli og Firenze, se Thorvaldsen-kronologien.

Bertel Thorvaldsen [+]

Recipient’s Location

Muligvis Napoli

Information on recipient

Udskrift: Al Sculer Thorvaldsen.

Abstract

Arnold Wallick sender mange hilsener til Thorvaldsen fra Rom, samtidig beder han Thorvaldsen fortælle, om han har afskibet den af Poul Scheel bestilte buste af Mathias Saxtorph. Afslutningsvis sendes hilsener til grev Moltkes familie.

See Original

Jeg hilser Dem ret hiertelig, gode Thorvaldsen og bringer Dem ogsaa mange Hilsner fra Madame Uhden, som befinder sig vel og som jeg adskillige Gange har besøgt – Er det mueligt, saa lad mig vide, om De har sendt Professor Saxtorff’s Buste til Kiøbenhavn; Forvalter Sonin, ønskede at vide til hvilken Havn De havde besørget den, og beder meget om et Svar.
Lev vel, kiære Ven; hils den gode Grev Moltkes Familie baade fra Madame Angelica Kaufmann og mig, som ogsaa fra Konsul Wulffen.

Wallich.

General Comment

Det vides ikke, hvortil brevet har været adresseret. Jf. dateringsdiskussionen, så er det mest sandsynlige, at brevet er fra 1804. Det er afsendt fra Rom enten til Napoli eller Firenze, hvortil Thorvaldsen i april-juni 1804 rejste i selskab med grev Moltkes familie.
I brevet omtales den buste af lægen Mathias Saxtorph, som var bestilt af den danske læge Poul Scheel, se evt. referenceartiklen Saxtorphs buste.

Archival Reference
m26 I, nr. 100
Thiele
Ikke omtalt hos Thiele.
Subjects
Saxtorph's Bust · Thorvaldsen's Women · Thorvaldsen's Works, Reminders for
Persons
Angelika Kauffmann · Adam Gottlob Detlef Moltke · Hans Christopher Sonnin · Anna Maria Uhden · Joh. Hein. Wulffen
Works
Last updated 07.01.2013 Print