Arkivet, Thorvaldsens Museum

 
No. 907 af 10246
Afsender Dato Modtager
Herman Schubart [+]

Afsendersted

Montenero

Afsenderinfo

Rødt laksegl med Schubarts våbenskjold: To løver holder et skjold med gengivelse af Herkules med køllen. Et tydeligt aftryk findes fx på brev af 3.6.1808 fra Schubart til Thorvaldsen.

14.3.1810 [+]

Dateringsbegrundelse

Dateringen fremgår af brevet.

Bertel Thorvaldsen [+]

Modtagersted

Rom

Modtagerinfo

Udskrift: All’ Illmo Sigr / Sigr Cavaliere Alberto Thorwaldsen / Professore di Scultura nella Real / Accademia delle belle arte a Copenhagen / Primta’ di Morte / a Roma.

Resumé

Kommentarerne til dette brev er under udarbejdelse.

Se original

Montenero den 14de Marts 1810

Min gode Ven Cav: Ignazio Melani fra Pistoja agter at giøre en liden Reise til Rom, for maaskee at blive ansadt ved et eller andet Prefectur eller Departement. Han er en Kunstelsker, og en meget veltænkende Mand. Jeg anbefaler ham til Dem min bedste Thorwaldsen for at ledsage paa Kunstens Bane, eftersom han ønsker at kjende Rom, og i det mindste at tilbagevende Riig paa Kundskaber, om det end ikke lykkes ham at blive ansadt. Han har hørt tale om Dem, og Deres fortriinlige Arbeider, og derfor er det at jeg har medgivet ham dette Brev til Dem. Forresten har jeg blot anbefalet ham til General Miollis, for at befordre hans Ønske med at blive anstillet.

Han forlader Pistoja hans Fødebye for at ikke henleve sine Dage i Ørkesløshed, og for at see det skiønne Rom.

Jeg omfavner Dem ret hiertelig.

B[aron] de Schubart

Arkivplacering
m2 1810, nr. 8
Sidst opdateret 07.01.2013 Print