Arkivet, Thorvaldsens Museum

Tilbage til S

D.F. ? Surenne

Maleren Surenne, formentlig af fransk oprindelse, men bosiddende i Edinburgh, blev anbefalet Thorvaldsen i brev af 22.9.1828. Surenne opholdt sig og studere på daværende tidspunkt i Paris, men hans far, en professor i fransk bosat i Edinburgh, ville gerne sende ham en introduktionsskrivelse, han kunne medbringe til Thorvaldsen. Surenne skulle nemlig til Rom for at videreuddanne sig. At den unge maler må være nået frem, fremgår af, at introduktionsskrivelsen er endt blandt Thorvaldsens papirer.

Desværre har det endnu ikke været muligt at fastslå Surennes identitet med sikkerhed. Han var dog muligvis søn af den franske professor Gabriel Surenne, der 1826-1831 udgav flere franske grammatikker, ordbøger mv. i Edinburgh, jf. bl.a. Catalogus Librorum Impressorum Bibliothecae Bodleianae in Academia Oxoniensi, Oxford, 1843, vol. 3, p. 580.

Der findes desuden en tegning Water of Leith, near Edinburgh udført af en ikke nærmere identificeret D.F. Surenne i 1828 i Royal Scottish Academy of Art & Architecture Collections, deponeret af David Laing, jf. acc.nr: RSA 783.

Det er p.g.a. tids- og stedssammenfaldet sandsynligt, at der er tale om samme Surenne.

Referencer

  • Catalogus Librorum Impressorum Bibliothecae Bodleianae in Academia Oxoniensi, Oxford, 1843, vol. 3, p. 580.
  • Royal Scottish Academy of Art & Architecture collections, acc.nr: RSA 783. Deponeret af David Laing 1974.

Sidst opdateret 04.04.2019

D.F. ? Surenne

18??- død efter 1828 Fransk, britisk Maler
Omtalt i1 dok.