The Thorvaldsens Museum Archives

 
No. 667 of 10246
Sender Date Recipient
Herman Schubart [+]

Sender’s Location

Montenero

Information on sender

Sort laksegl med våbenskjold: To løver holder et skjold med gengivelse af Herkules med køllen.

3.6.1808 [+]

Dating based on

Dateringen fremgår af brevet.

Bertel Thorvaldsen [+]

Recipient’s Location

Rom

Information on recipient

A Monsieur / Monsiuer Albert Thorwaldsen / Sculpteur Danois, Professeur de l’academie / des beaux arts a Copenhague / raccomandata al / Café Tedesco Strada / Condotta / a / Rome

Abstract

Schubart invites Thorvaldsen to travel to Montenero, hopefully in the company of Ernst Gottlob Matthäi and Johan Georg Wahl.

See Original

Montenero den 3 Juni 1808

Kort og godt min gode Ven Thorwaldsen. De maae endelig komme til os og tilbringe de to i Rom afskyelig heede Maaneder Juli og August. Vil De gjøre Sælskab med Matthæi og Wahl som jeg ogsaa haaber at besidde, saa er Alting saare godt. De reise fra Rom sidst i Juni og ere her den 10e Juli. De bliver her til først i September. For at lette mine Venner og Landsmænd Byrden af Reise Omkostningerne bestemmer jeg 40 Scudi. Svar mig strax og jeg skikker strax glad og fornøyet de omtalte Penge. Vi have en anden liden Villa strax ved Vores, hvor der er et prægtigt Studium som bestemmes vor Thorwaldsen. Hvorfor kunne han ikke saavel her som i Rom forfærdige en Bacchus, en Adonis, en Mars. De skal faae alt hvad De behøver til at modelere. Jeg har en Snedker i min Tjeneste.

Kom min gode Ven og lad Dem omfavne af
Deres Landsmand og Ven
B[aron] de Schubart

Vi have dygtig banket de Svendske. Vore Nordmend bevise en næsten ubegribelig Tapperhed. Jeg sender Dem en Rapport af en Affaire. Der ere fleere hvor vores Sejer endnu har været større.

Archival Reference
m2 1808, nr. 2
Thiele
Størstedelen gengivet hos Thiele II, p. 100-101.
Subjects
Invitations for Thorvaldsen, in Italy · Montenero · Patronage · French Revolutionary and Napoleonic Wars
Persons
Ernst Gottlob Matthäi · Johan Georg Wahl
Works
Last updated 29.01.2015 Print