22.4.1882

Afsender

Redaktørerne ved La Sentinella bresciana

Afsendersted

Brescia

Modtager

Omnes

Dateringsbegrundelse

Dateringen fremgår af avisen.

Resumé

Lokalavisen i Brescia omtaler, at den adelige Fenaroli-families kunstsamling er sat på auktion. Blandt de solgte værker er en i dag ukendt marmorversion af Thorvaldsens relief Amor og Ganymedes, jf. A395.

Dokument

[...] Non meno apprezzati furono gli oggetti di arte antica: una tazza di GubbioI (faentinaII) fu deliberata a £. 805, [...] un bassorilievoIII di ThorwaldsenIV fu venduta a lireV 1500. [...]

Generel kommentar

Citeret efter La Sentinella bresciana, op. cit. Kun de Thorvaldsen-relevante passager er medtaget.

Thiele

Ikke omtalt hos Thiele.

Andre referencer

Emneord

Personer

Værker

A395 Amor og Ganymedes kaster terninger, Tidligst juli 1831 - Senest september 1831, inv.nr. A395

Kommentarer

  1. Dvs. landsbyen Gubbio i Perugia-provinsen i regionen Umbrien; kendt for sin keramik siden middelalderen.

  2. Dvs. fra Faenza, en by i den italienske provins Ravenna i Emilia-Romagna-regionen, der var særlig berømt for sin keramik.

  3. Blandt de værker, der blev solgt, men hvis skæbne i dag ikke længere kendes, var en marmorversion af Thorvaldsens relief Amor og Ganymedes, A395, bestilt af Ippolito Fenaroli, jf. 21.2.1832.
    Auktionen over Fenarolis samlinger var i fokus i dagevis, se hertil også 16.4.1882.

  4. For flere variationer af fejlagtige staveformer ift. Thorvaldsens navn, se evt. referenceartiklen Alberto eller Bertel?.

  5. Den milanesiske lire, som der formentlig er tale om her, svarede til den østrigske og blev indført i Lombardiet under det østrigske hertugdømme, der omfattede Milano og de nuværende regioner Veneto og Lombardiet. Se evt. referenceartiklen om datidens møntenheder.

Sidst opdateret 26.01.2021