Sandsynligvis efter 2.2.1827

Afsender

NN

Afsendersted

Sandsynligvis Rom

Modtager

Bertel Thorvaldsen

Modtagersted

Rom

Dateringsbegrundelse

Dateringen fremgår ikke af dokumentet, men da teksten omtaler Thorvaldsen som Comendator, og da billedhuggeren modtog sin første kommandørtitel 2.2.1827, hvor han blev kommandør af den württembergske Kroneorden, må dokumentet – og den efterfølgende tegning – sandsynligvis stamme fra efter denne dato.

Resumé

Kommentarerne til dette dokument er under udarbejdelse.

Dokument

Al Nobil Uomo
il Sig. ComendatorI Thorwaldsen

In mII

[med en anden hånd:]
יהוהIII

Generel kommentar

Denne tekst er en såkaldt udskrift, dvs. den adresseangivelse, der oprindelig må have optrådt på forsiden af et brev, som p.t. ikke kan identificeres.
Thorvaldsen tiltales Com[m]endator[e], hvilket daterer brevfragmentet og den blyantstegning, der også ses på papiret, til sandsynligvis efter 2.2.1827, hvor billedhuggeren modtog sin første kommandørtitel, nemlig af den württembergske Kroneorden.

Arkivplacering

C480

Thiele

Ikke omtalt hos Thiele.

Værker

C480 Hygieia, inv.nr. C480

Kommentarer

  1. Der er en streg over m’et, hvilket sandsynligvis betyder en fordobling af konsonanten, så stavemåden skal være: Commendator[e].

  2. Disse bogstaver er usikkert tydet, men den foreslåede læsning kunne være en forkortelse for In mano, dvs., at brevmodtageren, Thorvaldsen, skulle modtage brevet personligt.

  3. Her står sandsynligvis Jahve med hebraiske bogstaver.

Sidst opdateret 24.01.2018