4.9.1812

Sender

Antonio Capri

Sender’s Location

Rom

Recipient

Bertel Thorvaldsen

Recipient’s Location

Rom

Information on recipient

Ingen udskrift.

Dating based on

Dateringen fremgår af kvitteringen.

Abstract

Receipt for payment of Thorvaldsen’s rent of a storeroom at Casa Buti August-September 1812.

Document

Jo sotto come autoriz[z]ato dalle patre EsaiaI ho riceuto dalle sig alberto scudi due e sono per saldo di piggione di mesi due a tutto agosto prosimo 2a saro della rimesa posta In via felicieII seniata No. In fede 4 settbre 1812

dico 2 Antonio Capri

General Comment

Dette er en kvittering for leje af et depotrum (rimes[s]a), der øjensynlig befandt sig i Via Felice – det nuværende Via Sistina – hvor Thorvaldsens lejlighed i Casa Buti lå.
Lejen var 1 scudo / måned.


Denne kvittering er den første af i alt seks bevarede, der vedrører depotrummet. Den sidste dækker lejen indtil maj 1815.
Det fremgår af de andre kvitteringer, at depotet var et selvstændigt rum under Thorvaldsens lejlighed og ud til Via Sistina, antagelig et kælderrum i Casa Buti, se 3.12.1812, 7.12.1813, 30.3.1814, 8.6.1814 og december 1814.
Selvom rummets præcise placering ikke angives i kvitteringerne, og selvom det heller ikke oplyses, hvad Thorvaldsen brugte rummet til, så er der sandsynligvis tale om det kælderrum i Casa Buti, som omtales af Thiele I, p. VIII-IX. Her fandt Thiele sommeren 1844 størstedelen af de arkivalier, der er publiceret i nærværende arkiv. Læs mere om Thieles opdagelse i Arkivets historie.

Den nævnte fader Esaia, som Capri agerer på vegne af, er p.t. uidentificeret, men han må ligesom Capri have været tilknyttet grevinde Prassede Tomati Robilant, der ejede Casa Buti i Via Sistina. Casa Buti var et baghus til Palazzo Tomati, hvis forside vendte ud mod Via Gregoriana.

Archival Reference

gmIV, nr. 126

Thiele

Ikke omtalt hos Thiele.

Subjects

Commentaries

  1. Denne padre Esaia er p.t. uidentificeret.

  2. Dvs. den nuværende Via Sistina.

Last updated 04.03.2016